PVC STOLARIJA

 

PVC prozori izrađenu su od kvalitetnog njemačkog profila SALAMANDER.  Profili  mogu biti sa pet komora ili sa  šest komora, sa dvije ili tri brtve, sustav 3D , STREAMLINE , BLUE EVOLUTION. Svi PVC profili napravljeni su na sustavu zračnih komora, a dodatnu krutost prozorima i vratima daju pocinčani čelični profili. Okov WINKHAUS može zadovoljiti sve zahtjeve današnjice za sigurnošću i povećati zaštitu od provale. Osim u bijeloj boji, PVC prozori mogu biti u boji mahagonij, bukva, svijetli ili tamni hrast, kao i u nekoj od RAL boja po izboru.U ponudi imamo i PVC i ALU rolete, komarnike, grilje ili škure, te sve vrste  PVC  vrata sa nekoliko desetaka različitih ukrasnih panela, koje možete odabrati ovisno o vašem ukusu  i stilu uređenja.

Naše prednosti u odnosu na konkurenciju  :

  • staklo na prozorima je debljine 24mm-44 mm, dvoslojno ili troslojno staklo s dvostrukim   low-e premazom , punjeno argonom  - GRATIS na svim PVC prozorima
  • brtva NIJE varena u kutevima  (brtva iz jednog komada varena na jednom mjestu ravnog dijela profila)
  • okov je WK-1 protuprovalnosti, sve točke zatvaranja su sigurnosne
  • roleta sa stiropor izolacijom je standard (bez nadoplate)

Na prozore instaliramo spojnice klupčice, koja  omogućava ispravnu montažu vanjske i unutarnje klupčice. Spojnica klupčice sastavni je dio prozora, te se dodatno  ne naplaćuje. Vanjska klupčica može biti od kamena (mramora) ili lima. Svi prozori rade se po mjeri, osim pravilnih oblika, u ponudi imamo i prozore nepravilnog oblika, kao što su:  kosi prozori, prozori s lukom ili okrugli prozori. PVC prozori jednostavno se održavaju i čiste, nema bojanja i premazivanja (kao kod drvenih prozora), otporni su  na sve nepovoljne vanjske utjecaje (sunce, kiša, smrzavica), te kao takavi imaju dugoročnu uporabnu vrijednost . Zvučna i toplinska izolacija materijala omogućuju provjetravanje kada Vi to želite, a buka iz vanjskog okoliša  ne dopire do Vas ako su prozori zatvoreni.  Toplinska izolacija uvelike reducira troškove grijanja . Materijali koje se koriste u proizvodnji PVC prozora i vrata nisu štetni za zdravlje, ekološki su prihvatljivi  i mogu se lako reciklirati.   SALAMANDER  profili iz SUSTAVA 3D i STREAMLINE prema europskoj normi EN ISO 10077-1 imaju koeficijent prolaska topline kroz prozorski okvir Uf=1.3 (W/m2K), što znači  da je uz odgovarajuće staklo s koeficijentom Ug=0.70 (W/m2K) i tople rubove (pvc distancere između stakla) moguće postići zahtjev za niskoenergetske kuće od Uw=1.0 (W/m2K).  Sa staklom Ug=1.1 do 1.2 (W/m2K), low-e s argonom, postižu se rezultati koji zadovoljavaju klasičnu gradnju (uobičajena za Hrvatsku). VAŽNO JE NAPOMENUTI  kako FLOT stakla sa suhim zrakom ili low-e bez argona (koja  se nude kod mnogih) NE ZADOVOLJAVAJU osnovne građevinske propise u Republici Hrvatskoj.

Postoji nekoliko različitih modela PVC prozora.

SUSTAV STREAMLINE

Radi se o PVC prozorima izrađenim od profila SALAMANDER, sa pet komora i dvije brtve. Ugradbena dubina profila je 76 mm, omogućava veći razmak između komora, te nudi izvrsna izolacijska svojstva. Unutar profila nalazi se pocinčano čelično ojačanje, koje daje dodatnu čvrstoču prozorima i vratima. SUSTAV STREAMLINE  s pet komora i dvije brtve najčešće se ugrađuje, a razlog tome je:  dobra kvaliteta (dovoljno komora i brtvi), dobro ojačanje unutar profila (daje potrebnu čvrstoću), te povoljna cijena.  SUSTAV STREAMLINE s pet komora i dvije brtve u kombinaciji s kvalitetnim staklom, daje takva izolacijska svojstva, koja mogu zadovoljiti i  zahtjeve za niskoenergetske kuće.

SUSTAV 3D

Radi se o PVC prozorima izrađenima također od profila SALAMANDER, sa pet komora i tri brtve.  Ugradbena dubina profila, kod ovog modela, iznosi 76 mm, te omogućuje veći razmak između komora, a rezultat toga su izvrsna izolacijska svojstva. Unutar  profila nalazi se i pocinčano čelično ojačanje, koje daje dodatnu čvrstoću prozorima i vratima. Upravo taj  omjer  komora, brtvi, dubine profila i čeličnog ojačanja pokazao se kao idealan za postizanje izvrsnih izolacijskih i statičkih svojstava prozora i vrata. Zbog vrhunskog dizajna i odličnih funkcionalnih karakteristika, 3D  SUSTAV profila daleko je ispred konkurencije. 3D prozori  mogu se isporučiti i sa troslojnim staklima. Troslojno staklo s dvostrukim low-e premazom, punjeno argonom, ukupne debljine 40 mm s faktorom provodljivosti topline Ug=0.7 W/m2K po normi EN ISO 673.

SUSTAV BLUE EVOLUTION

Radi se o novoj generaciji PVC prozora. SUSTAV  BLUEVOLUTION kroz vrhunsku tehnologiju i vrlo moderan dizajn okrenut je budućnosti. Na tržištu postoje sve veći zahtjevi za toplinskom izolacijom i energetskom učinkovitošću prozora i vrata. Upravo zbog toga, nastao je  SUSTAV  BLUEVOLUTION, izrađen također od profila SALAMANDER,  sa šest komora i tri brtve. Ugradbena  dubina profila, kod ovog modela, iznosi 92 mm. Zahvaljujući upravo ugradbenoj dubini od 92 mm i tri razine brtvljenja, ovaj  SUSTAV  BLUEVOLUTION  povećava zaštitu od buke, kiše i provale. Širina profila krila od 92 mm omogućava ugradnju debljih stakala, u standardu kod ovog sustava nudi se  izo staklo debljine 44 mm, ukupne vrijednosti Ug=0.6 W/m2K.  Prema europskoj normi EN 10077-1 BLUEEVOLUTION s ovakvim staklom i toplim rubom (pvc distancer stakla) daje ukupnu vrijednost Uw=0.83 W/m2K. Vidljiva visina profila iznosi samo 118 mm, te omogućava veće staklene površine i povećava solarne dobitke. Svojstva ovog prozora zadovoljavaju uvjete u nisko energetskoj gradnji. Izvrsna toplinska izolacija smanjuje troškove grijanja i emisiju CO2, te čini SUSTAV BLUEVOLUTION ekološki prihvatljivim prozorskim sustavom budućnosti.

Okov WINKHAUS

ActivPilot predstavlja temelj novog modularnog Winkhaus ozklopno-zaokretnog sustava. Sve prednosti  dokazane u prijašnjim sustavima Winkhaus okova primjenjene su u razvoju novog activPilot-a.Ovaj okov može zadovoljiti povećane zahtjeve kupca za sigurnošću i povećati zaštitu od provale. Posebna prednost acticPilot-a je inovativni sustav zaključavanja, veliki stupanj sigurnosti koji i nakon puno godina korištenja omogućava kvalitetno brtvljenje.   ActivPilot  ima povećan broj vijaka po prihvatniku, te time osigurava veću čvrstoću okova i veću sigurnost. Optimalni mehanizam za zaključavanje s osmerokutnim sigurnosnim vijkom.

Rolete, komarnici, grilje

Postoje standardne i vanjske rolete.  Unutarnje rolete na prozore se ugrađuju prilikom proizvodnje i instaliraju se istovremeno s prozorima, te se ne mogu montirati naknadno, na već ugrađeni prozor. U ponudi se nalaze PVC i aluminijske  rolete u različitim bojama. Isto tako možemo Vam ponuditi opciju podizanje roleta pomoću rolet-automata, kurble ili elektromotora.  U ponudi također imamo  i rolete na izbačaj, koje omogućuju istovremeno prozračivanje i zamračivanje prostora.  Postoje fiksni i rolo komarnici. U fiksnoj izvedbi komarnik se na prozor montira kao zasebni element. U rolo izvedbi komarnik je na prozor moguće montirati zasebno ili zajedno s roletom.  Također, postoje grilje s pomičnim ili fiksnim lamelama. Fiksne lamele propuštaju više svijetlosti u Vaš dom. U ponudi se nalaze standardne, lučne, klizne, harmo, fasadne  grilje i grilje za zaključavanje, u bijeloj boji ili imitaciji drveta, s bijelim ili crnim okovom.  Aluminijske fasadne grilje dolaze i u bojama po RAL-u.  Za grilje koristimo masivan Maco okov, izrađen od vrlo  kvalitetnog materijala koji je dodatno plastificiran.

PVC vrata

PVC ulazna vrata iz profila Salamander bezvremenske  su kvalitete i dizajna.  U ulazna vrata ugrđene su spojnice nosivosti 120 kg, modernog dizajna i visoke kvalitete, te brave s dodatnim zatvaračima u obliku masivnih kljunova. Da bi funkcionalnost i kvaliteta bile potpune, u sustavu 3D vrata, ona  su izrađena iz profila krila  120 mm i okvira 81 mm, a u sustavu Streamline od profila krila 130 mm i okvira 85 mm. Krilo i okvir ojačavamo s 2 mm kvadratnim pocinčanim čelikom, u krilu vrata zavarenim pomoću posebnog plastičnog umetka. U sva glavna ulazna vrata, potpuno besplatno, ugrađujemo brave sa sigurnosnim kljunovima.  Za ulazna vrata nudimo i podiznu bravu s kljunovima koja omogućava kvalitetno zatvaranje i kad vrata nisu zaključana. Ulazna vrata mogu se isporučiti u mnogo različitih varijanti, sa staklom, prečkama ili bez njih. Sva vrata mogu biti i sa jednim od desetak različitih ukrasnih panela.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas info@five-stars.hr