PROTUPROVALNA I PROTUPROVALNO-PROTUPOŽARNA VRATA

Protuprovalna vrata mogu biti u cijelosti izrađena od drveta, mogu biti izrađena dijelomično od drveta, a i djelomično od čelika.

PROTUPROVALNA VRATA OD DRVETA

Protuprovalna vrata u cijelosti su proizvedena od drveta. Vrata mogu biti u dizajnu SOFT (podrazumjeva zaobljene dovratnike i pokrovne lajsne) ili CLASSIC (podrazumjeva kvadratne oblike dovratnika i pokrovnih lajsni s blago zaobljenim rubovima). Razlika ovih vrata i običnih drvenih vrata je u dodatno ojačanom krilu debljine 50 mm, kao i u dodatno ojačanom  dovratniku, te sigurnosnoj bravi.  Protuprovalna drvena vrata mogu biti izrađena u kombinaciji s nadsvjetlima i bočnim svjetlima.  Protuprovalna vrata dolaze u nekoliko standardnih boja: ebanovina, hrast,izbjeljeni hrast, teak, wenge....  Isto tako, prema želji kupca, vrata se mogu isporučiti u nekoj od RAL boja po izboru. Boja spojnica usklađena je s kvakom i štitovima.  Kvalitetne kvake,  iz širokog programa renomiranog proizvođača HOPPE,  dolaze u standardu sa protuprovalnim vratima. Na vama je samo da odaberete boju kvake, kao i model koji Vam najbolje odgovara.

PROTUPROVALNA I PROTUPOŽARNA VRATA SA ČELIČNOM JEZGROM

Protuprovalna i protupožarna vrata izrađena su  od drveta u kombinaciji sa čeličnom jezgrom.   Sa vanjske strane vrata može se ugraditi dovratnik SOFT ili CLASSIC,  tako da i ova vrata mogu poprimiti identitet protuprovalnih vrata od drveta.  U tom slučaju, metalni dijelovi vidljivi su samo sa unutarnje strane na dovratniku, kada se vrata otvore. Protuprovalna i protupožarna vrata sa čeličnom jezgrom  dolaze u nekoliko standardnih boja: ebanovina, hrast, izbjeljeni hrast, teak, te wenge. Isto tako prema želji kupca, vrata se mogu isporučiti u nekoj od RAL boja po izboru. Boja spojnica usklađena je s kvakom i štitovima. I kod ovog modela vrata, kvalitetne kvake,  iz širokog programa renomiranog  proizvođača HOPPE,  dolaze u standardu sa protuprovalnim vratima. Na vama je samo da odaberete boju kvake, kao i model koji Vam najbolje odgovara.

Ispitivanja su pokazala:
Čelična vrata  s drvenom  oblogom = WK-3 (faktor protuprovalnosti)
Čelična  vrata s drvenom oblogom =  T30 (faktor protupožarnosti 30 min.)